SÖMN OCH MÖRKER:

Är vintertröttheten en myt?

Nej - Tyvärr inte. Mycket tyder på att vi har mindre energi under årets kalla månader och det beror framför allt på mörkret.

När vi får mindre ljus producerar vi mer av sömnhormonet melatonin, vilket kan göra oss dåsiga och utarmade på energi. Så det kanske inte är så konstigt. För det är inte så lätt att finna sitt glada leende fram när man går till jobbet i mörkret och går hem när det är lika mörkt och dessutom även kallt.

Vissa beskriver det som att man går i ide. De tjocka tröjorna åker på, soffan lockar och motivationen för att gå ut och röra på sig försvinner bit för bit. Som tur är, finns det råd och hjälp för hur man kan undvika att hamna i "vinterfällan" – ett av dem är näringstillskottet Energo, vars ingredienser kan hjälpa mot trötthet och utmattning.

Energo innehåller rosenrot, som bidrar till optimal mental och kognitiv funktion, medan schisandra kan bidra till psykiskt och fysiskt välbefinnande samt stresshantering. B12 bidrar till att minska trötthet och utmattning. Komplettera det växtbaserade koncentraten med en hälsosam kost, då är du på god väg!

Energo - hjälp mot trötthet och utmattning