Handelsvillkor

Kontaktinformation

Wellvita AB
Org.nr: 556671–6873
Kanalstråket 1
433 76 Jonsered
Tel 0223-50 03 50
E-post: kundservice@wellvita.se 

Beställning och leverans

Avtal med Wellvita AB ingås på svenska. Wellvita AB levererar i Sverige, men inte till Åland.
Alla priser anges i SEK och är inklusive moms och andra skatter. Alla priser kan uppdateras kontinuerligt. På alla leveranser tillkommer 39 kronor i porto och frakt.

Wellvita använder nordiska distributörer och du kan förvänta dig att motta dina produkter inom 3 till 6 vardagar. Om du inte har fått din leverans senast 8 vardagar efter din beställning, vänligen kontakta kundservice på telefon 0223-50 03 50 måndag till fredag 8:00-16:00 eller via mail: kundservice@wellvita.se

Om din beställning överstiger vårt maxbelopp på 700:- för online beställningar, kan den komma att avvisas i vårt system på grund av säkerhets skäl. Vi ber dig därför vänligen kontakta vår kundservice och beställa via telefon vid order på 700:- eller mer.

Alla abonnemang fungerar som ett individuellt anpassade abonnemang utan bindningstid eller köptvång.

Abonnemangsservice

Våra produkter är olika sammansatta. Ändå kan man säga att för de flesta produkter är det avgörande att du tar produkten regelbundet och under en längre tid om du vill uppnå bästa effekt av den produkt du får levererat och som du har abonnemang på.

Tidsperioden du behöver för att inta produkten kan variera från produkt till produkt. Enligt vår erfarenhet uppnås den största belåtenheten hos de av våra kunder som lyckas ta produkten regelbundet, och. under en längre tid.

Under abonnemangstiden kommer vi därför – som en del av vår kundservice, kontakta dig via telefon och/eller mail, för att erbjuda dig stöd i användandet av din produkt.

Ansvar

Wellvitas produkter rättar sig efter de svenska myndigheternas krav. Wellvita påtar sig produktansvar mot dig enligt gällande lagstiftning. Wellvitas ersättningsansvar vid alla fordringar är begränsat till det belopp som motsvarar priset på varan du har köpt.

Beställning

Du måste ha fyllt 18 år för att handla hos Wellvita. Introduktionserbjudanden gäller endast nya kunder. Efterföljande beställningar kommer att faktureras till normalpris.

Betalning

När du beställer från Wellvita AB erbjuds du olika betalningsmetoder i samband med att du genomför din beställning. Endast de betalningsmetoder som erbjuds kan användas.
Vi påpekar att vid betalning där banköverföring används ges ingen täckning via invändningsrätt.
Vid betalning med kort använder vi oss av 3D Secure, som är en säkerhetslösning för kortköp på internet.

Betalning med faktura

När du har beställt en vara från Wellvita AB och väljer att betala med faktura skickas fakturan tillsammans med din beställning. Du har 14 dagar på dig att betala från fakturadatumet.

Betalning med kort och andra online-betalningsmetoder

Du kan vid beställningen välja att betala direkt med kort.
Vid betalning med kort använder vi oss av 3D Secure, som är en säkerhetslösning för kortköp på internet. För din säkerhet är alla transaktioner krypterade. Vi garanterar att din information behandlas konfidentiellt. All information skickas krypterad och är därmed skyddad.

Vi drar inte beloppet förrän din beställning har skickats till dig.
Om transaktionen godkänns kommer beloppet att reserveras omedelbart och du får en orderbekräftelse via e-post. Beloppet kommer att dras från ditt konto när vi skickar din beställning.

När dras beloppet från ditt konto?

Om transaktionen godkänns kommer beloppet omedelbart att reserveras. Beloppet dras från ditt konto när vi skickar din beställning.

Betalningen accepterades inte

Om en online betalningsmetod inte godkänns, kommer detta, samt förfallodatum, att framgå av fakturan som skickas med din beställning. Kontakta din bank eller kortutgivare om du har frågor om varför din betalning inte kunde godkännas. Om ett fel uppstår eller betalningen avbryts går beställningen inte igenom. Om du är osäker på om din beställning har behandlats, kontakta kundservice på tel:0223-50 03 50.

Betalning med Klarna

Vår partner Klarna är en pålitlig betalningsleverantör som erbjuder flexibla shopping- och shoppingupplevelser till konsumenter över hela världen. Vilka alternativ de erbjuder står på deras hemsida. Följ helt enkelt instruktionerna du får från Klarna när du genomför ditt köp.

Betalning med PayPal

När du betalar med PayPal använder du ditt PayPal konto. Du behöver du bara din e-postadress, lösenord och det betalkort du har kopplat till ditt konto.

Betalning med Apple Pay

Har du en iPhone eller Apple Watch kan du använda ditt Apple Pay konto som betalningsmetod hos oss.

Skapa betalningsavtal/automatisk betalning

När du väljer betalning med kreditkort eller Klarna, i samband med din online beställning, ger du även samtycke till att vi automatiskt får dra framtida belopp från det angivna kontot. Vi drar beloppet samma dag som vi skickar leveransen till din angivna adress.

Invändningsrätt

Vi påpekar att vid betalning där banköverföring används ges ingen täckning via invändningsrätt.

Stoppa betalningsavtal

Ditt betalningsavtal upphör automatiskt om du säger upp ditt abonnemang på produkten/produkterna. Det innebär att du inte behöver göra något annat än att säga upp din leverans – betalningsavtalet upphävs med denna åtgärd.
Uppsägning av ditt abonnemang

Utebliven betalning

Om betalningen uteblir, kommer vi att skicka två påminnelser till dig.

  1. Betalningspåminnelse
  2. Inkassovarning

Om du har upplyst oss om din e-postadress kommer den första betalningspåminnelsen, att skickas till dig via e-post.

Inkassovarningen som är den andra och sista påminnelsen skickas till din hemadress som vanlig brevpost.

På betalningspåminnelsen och inkassovarningen tillkommer en fast påminnelse avgift på 60 kr i enlighet med svensk lag. Ingen dröjsmålsränta debiteras. Men om betalning fortfarande har uteblivit på inkassovarningens förfallodatum, förbehåller vi oss rätten att överlämna ärendet till inkasso utan ytterligare meddelanden.

Vi vill göra dig uppmärksam på att det alltid tillkommer extra avgifter från inkassobyrån för indrivning av skulden.

Wellvita förbehåller sig rätten att ändra pris och/eller handelsvillkor för köp av produkter på wellvita.se, om syftet är att tillgodose en ökning av externa kostnader i samband med transport, råvaror och produktions- och driftskostnader.Om priset på den/de produkter du har på abonnemang öka mer än 5 %, skickar vi ett e-postmeddelande eller brev om detta.Om du inte önskar att acceptera ändringarna har du självklart rätt att avsluta ditt abonnemang. Du kan läsa mer om uppsägning i våra handelsvillkor under stycket "Uppsägning av abonnemang"

Uppsägning eller framskjutning av ett abonnemang

Uppsägning av en produkt som har beställts med abonnemang måste göras senast tio dagar efter leveransdatum för den produkt som ska avslutas.
Uppsägning kan göras via länken nedan eller genom att kontakta Wellvita på telefon 0223-50 03 50
Klicka här för att fortsätta eller pausa/avsluta abonnemanget.

Om du returnerar din andra eller senare leveranser av en produkt som har beställts med abonnemang har Wellvita redan haft kostnader för hantering och frakt, du kommer därför att få en faktura på 99 kr för att täcka administration och frakt.

Ångerrätt

När du köper/beställer kosttillskott med Wellvita abonnemangsservice har du 14 dagars ångerrätt, men endast på första leveransen.

Ångerrätt gäller inte på abonnemangsservice av efterföljande leveranser. Om du vill pausa eller säga upp ditt avtal för löpande leveranser med abonnemang måste du meddela Wellvita detta. Vi behöver informationen i god tid så vi kan stoppa försändelserna till dig. Uppsägningen kan göras genom att kontakta kundtjänst på telefon 0223-50 03 50 eller på www.wellvita.se.

Ångerrätten upphör att gälla 14 dagar efter den dag du mottog din vara eller när du får den sista varan levererat i samma order. Detta gäller order där flera olika varor har beställts samtidigt, men har levererats var för sig.

Utövande av ångerrätten

Du måste informera oss inom 14 dagar efter mottagandet om att du vill avbryta ditt köp.

Anmälan ska lämnas via e-post till: kundservice@wellvita.se telefon: 0223-50 03 50 eller genom att använda standardblanketten för ångerrätt. I ditt meddelande måste du tydligt klargöra för oss att du önskar att nyttja din ångerrätt.

OBS! Ångerrätten gäller endast den första beställningen av en vara.

Varor returneras/skickas till:

Wellvita AB
Kanalstråket 1
433 76 Jonsered

Du måste bifoga fakturan (eller annan dokumentation för ditt köp hos oss) när du returnerar en vara. När du returnerar bör du se till att varorna är ordentligt inslagna. Du har själv ansvaret för varorna tills vi har mottagit och godkänt dina returprodukter. Spara därför kvittot, eventuellt spårnummer och kollinummer.

Du ska själv betala Kostnaden för att returnera varorna när du ångrar dig.
Vänligen observera att vi inte tar emot paket som skickas mot postförskott.

Återbetalning av kostnader

Om du utövar din ångerrätt återbetalar vi alla betalningar som har erhållits från dig, inklusive fraktkostnader, för att skicka paketet tillbaka utan obefogat dröjsmål och alltid inom 14 dagar från dagen då vi har mottagit din retur. Återbetalning sker genom kontoöverföring.

Observera

Du kan förlora ditt inbetalda belopp helt eller delvis. Detta sker i de fall då värdet på produkten är nedsatt genom:

  • Du har brutit förseglingen / tagit varan i bruk
  • Den har tagit skada under tiden du var ansvarig för den
  • Du har hanterat varan på annat sätt än vad som varit nödvändigt för att kunna bestämma produktens typ, egenskap eller funktion
  • Du har inte följt de restriktioner gällande ångerrätten som handlar om försegling, varukategori mm.

Reklamationer

Lagen om brister och klagomål gäller. Du har 36 månaders reklamationsrätt. Reklamationsrätten innebär att om varan är försämrad eller har en defekt kan du antingen få varan ersatt eller pengarna tillbaka beroende på den specifika situationen. Reklamationsrätten begränsas av produktens naturliga hållbarhet.

Du måste reklamera så snart som möjligt efter att du har upptäckt en brist eller ett fel. Kontakta kundservice antingen skriftligt kundservice@wellvita.se eller per telefon 0223-50 03 50.
Du kan även använda denna reklamationsblankett.

Om reklamationen är berättigad, kommer vi naturligtvis att betala tillbaka fraktkostnaderna för att skicka varorna tillbaka till oss enligt aktuella priser från PostNord. Om reklamationen inte är berättigad måste du själv betala alla utgifter för transport. Kom ihåg att varan alltid måste skickas i rätt förpackning och begär kvitto för leverans. Du har även ansvaret för paketet/varorna till Wellvita har mottagit försändelsen. Spara därför alltid kvittot med information om fraktkostnader och eventuellt spår- och kollinummer.
Vi accepterar inte paket/brev som skickas mot postförskott.

Ändringar

Wellvita AB kan ensidigt ändra dessa köpevillkor. Ändringar kommer först att träda i kraft 14 dagar efter att du har fått de ändrade köpevillkoren, antingen tillsammans med varuleverans eller per post eller e-post.

Överklagan
Allmänna Reklamationsnämnden

ARN
Box 174
101 23 Stockholm
E-post: arn@arn.se
https://www.arn.se/konsument

Överklagan inom EU
Om du som konsument är bosatt i ett annat EU-land än Sverige kan du överklaga till
EU-kommissionens klagomål online: http://ec.europa.eu/odr

Databehandling

När du köper en produkt på hemsidan samlar vi information om dig. Det rör sig om namn, adress, e-postadress, telefonnummer. Information om vilka produkter du köper och eventuellt har returnerat. Informationen samlas in för att kunna leverera produkterna till dig. För ytterligare information, se Wellvitas personuppgifter.

Standard ångerblankett

Denna blankett är klar och returneras endast om ångerrätten tas i anspråk

Vi behandlar alla personuppgifter konfidentiellt och i enlighet med Personuppgiftslagen PUL (1998:204).