7 enkla tips som kan hjälpa en uppblåst mage

Bli av med den uppblåsta magen snabbt

Hur blir man av med en uppblåst mage? Det är en fråga som många människor kämpar med. Så om du besväras av en uppblåst mage är du inte ensam.

Det kan vara lockande att avboka sina planer och lägga sig i soffan när man känner hur magen krånglar och stör. Men låt inte dina magbekymmer hindra dig att leva ditt liv. I denna artikel kommer vi att ge dig några goda råd om hur du kanske kan bli av med din svullna mage lite snabbare.

Varför får man uppblåst mage?

Det kan finnas flera orsaker till att magen krånglar. Det kan bland annat bero på livsstil, stillasittande arbete eller dåliga matvanor. En svullen mage orsakas ofta av en viss sorts mat som magen kan ha svårt att smälta. Men det kan också orsakas av att man äter för mycket. Då kan det bildas luft i magen och tarmarna, som bidrar till att göra magen uppblåst.

Uppblåsthet kan vara ganska besvärande, både fysiskt och psykiskt. Det är ofta svårt att välja rätt kläder när magen putar ut och blir som en ballong under dagen. Som kvinna kan den uppblåsta magen till och med få dig att se gravid ut, något som inte är speciellt trevligt att höra, om magen bara är full av luft. En uppblåst mage kan även sätta fysiska begränsningar, eftersom du känner dig obekväm och tung.

Tecken på en uppblåst mage

Hur känns det att vara uppblåst? För den som har svårigheter med en uppblåst mage råder det ingen tvekan. Det finns både synliga symtom och mer diskreta symtom. Båda delarna kan vara påfrestande för den enskilde. Några av de vanligaste symptomen är:

Hur blir jag snabbt av med en uppblåst mage?

Det finns flera sätt att bli av med en uppblåst mage. Inte alla råd fungerar lika bra för alla. Vi rekommenderar att du provar dig fram. Här är några tips på hur du kan bli av med din uppblåsthet
OBS! Det är viktigt att du provar en sak i taget för att se vad som fungerar bäst för dig.

1. Ät mindre mjölkprodukter

Uppblåsthet kan orsakas av att man producerar för lite av det enzym som bryter ner laktos (laktas). Detta är särskilt utbrett hos personer som är födda utanför Europa. Européer har en lägre förekomst av laktosintolerans än andra folk. I Sverige räknar man med att 4-10 procent av vuxna är laktosintoleranta.

2. Ät långsamt och tugga maten noggrant

Uppblåsthet kan vara ett tecken på att du äter för snabbt och inte tuggar maten ordentligt. När du äter snabbt, suger du naturligt in mer luft i munnen som hamnar i magen. Genom att sakta ner kan du bidra till att minska gaser i magen och därmed uppblåsthet.

3. Minska ditt intag av koffein

Koffein kan ha en störande effekt på matsmältningssystemet och förvärra uppblåsthet. Så om du har bekymmer med magen, fundera på att låta bli kaffet och dricka vatten eller te istället.

4. Drick mindre alkohol

Liksom koffein kan alkoholhaltiga drycker som öl eller vin bidra till uppblåsthet. Du kan därför av goda skäl lämna ölen i kylen eller vänta med att öppna nästa flaska vin.

5. Ät fiberrik mat

Fiberrik mat kan hjälpa till att reglera matsmältningen och minska uppblåsthet. Fiberrika livsmedel är bland annat rågbröd, havregryn och vissa bärsorter. Både havregryn och inte minst grovt bröd är två helt vanliga livsmedel som är lätta att inkludera i din dagliga kost.

6. Motionera regelbundet

Regelbunden motion kan också bidra till att förbättra matsmältningen och förhindra uppblåsthet. Det spelar ingen roll vilken typ av träning du väljer. Du kan därför själv bestämma om du vill springa, cykla eller om du har några skavanker som gör det svårt att träna hårt kan du helt enkelt gå en långpromenad. När vi rör oss sätter vi gång i tarmarna, vilket hjälper till att minska uppblåsthet.

7. Minska portionsstorleken

Undvik att äta stora måltider, särskilt precis innan du lägger dig. Uppblåsthet kan också vara ett tecken på att du äter för mycket på kvällen.

Macoform Plus

Naturens hjälp för en bra magkänsla

Macoform Plus innehåller extrakt av fänkålsfrön, kamomillblomma och pepparmynta.  Kombinationen kan motverka obehag till följd av en övermätt och uppblåst mage. Kamomillblomman främjar fettsmältning, viktminskning och hjälper mot uppblåsthet.

 

Enkelköp
529 :-
Abonnemang 120 varannan månad Spara 110 SEK per leverans
Nöjdhetsgaranti
209 :-
Första leverans - spara 50% 209 :-
Minsta pris inkl frakt 248 :-

Härefter per leverans 419 :-
Minsta pris inkl frakt 458 :-

Endast 6.98 kr per dag med abonnemang
I lager
Beställ före 14.00 så skickar vi samma dag
×
×

Wellvitas Tilfredshedsgaranti

Hos Wellvita er tilfredse kunder noget, vi kæmper for hver dag, og på dette produkt tilbyder vi tilfredshedsgaranti. Har du ikke opnået den ønskede virkning efter 3 måneders brug, så giver vi dig 75,- kr i rabat, som du frit kan bruge på et af vores andre kosttilskud.

Ønsker du at benytte garantien eller høre mere, så kontakt vores kundeservice på tlf. 82 30 30 40.

Åbningstider: Man - fre: 8.00 - 16.00