Hjärngympa:

Kan man träna sig till bättre minne och koncentration?


Det korta svaret är JA.

Hjärngympa fungerar och på denna sida får du inspiration till hur du sätter ihop det perfekta träningspasset. Slå till nu och få en GRATIS vitaminboost med ditt köp!

Hjärna som en 25-åring

Borttappade nycklar eller glömda lösenord. Det finns en mängd saker man komma ihåg här i livet, men åldern kan sätta sina spår på våra kognitiva förmågor. Därför är det viktigt att vi håller oss igång med hjärnövningar. För det är inte bara fysisk träning som är viktig – även vår hjärna måste kunna hänga med.

Det finns många fördomar om äldre. De är dåliga på att lära sig nya saker och blir mindre skärpta med åldern. Men i själva verket kan en 70-åring lätt ha en hjärna som en 25-åring - det krävs bara träning.

Prova Remital för halva priset

Stöd hjärnans aktiviteter

Behöver du också extra hjälp till din hjärnas "kondition"? Ginseng bidrar bland annat till att främja vitalitet, vakenhet och mental skärpa. Bacopa monnieri kan bidra till normal blodcirkulation, vilket är kopplat till hjärnans prestanda, samt till att upprätthålla minnet vid stigande ålder.

En kort historia om vår hjärna

När vi är små har våra hjärnor praktiskt taget växtvärk. Redan vid 6 års ålder har den vuxit sig så stor att den är 90 procent av vuxenstorleken. Men när vi når 30- och 40-årsåldern börjar den krympa, och runt 60 års ålder har hjärnan förändrats så kraftigt att det påverkar våra kognitiva förmågor.

Dessutom förändras även blodomloppet, vilket kan leda till ökad trötthet och mindre energi. Många får svårare att komma ihåg och att t.ex. minnas namn.

Därför är det viktigt att träna hjärnan hela livet genom att ge den dagliga utmaningar. Med andra ord: om du inte tränar hjärnmusklerna kan du inte förvänta dig att de ska hålla sig starka heller.

Studier visar att det är [col=#20BB8B/nyttigt för vår hjärna att lära ett nytt språk ] – ju svårare dessto bättre

Hur ser att perfekt "träningspass" för hjärnan ut?

Vissa älskar bollspel, andra föredrar yoga. På samma sätt kommer du också att upptäcka att det finns olika typer av "hjärnträning" som passar varje smak.

Om du gillar siffror och logik kanske du ska kasta dig ut i Sudoku, men älskar du ord kan du istället överväga Alfapet eller liknande ordspel. Spel som dessa är bra eftersom du kan göra dem till en del av din dagliga rutin.

Du kanske även kan fundera på större projekt, som t.ex att lära sig ett nytt språk. Studier pekar nämligen på att det är fördelaktigt för vår hjärna att lära sig ett nytt språk – ju svårare desto bättre.

5 goda vanor som håller hjärnan skärpt

Remital

Stöd hjärnans aktiviteter

Remital är bl.a. baserad på bacopa monnieri, som kan förbättra minnet och koncentrationen. Ginseng hjälper till att främja vitalitet, uppmärksamhet och mental skärpa. Vitamin B6 och niacin hjälper till att minska trötthet och utmattning.

Enkelköp
479 :-
Abonnemang 60 varannan månad Spara 100 SEK per leverans
Nöjdhetsgaranti
189 :-
Första leverans - spara 50% 189 :-
Minsta pris inkl frakt 228 :-

Härefter per leverans 379 :-
Minsta pris inkl frakt 418 :-

Endast 6.31 kr per dag med abonnemang
I lager
Beställ före 14.00 så skickar vi samma dag
×
×

Wellvitas Tilfredshedsgaranti

Hos Wellvita er tilfredse kunder noget, vi kæmper for hver dag, og på dette produkt tilbyder vi tilfredshedsgaranti. Har du ikke opnået den ønskede virkning efter 3 måneders brug, så giver vi dig 75,- kr i rabat, som du frit kan bruge på et af vores andre kosttilskud.

Ønsker du at benytte garantien eller høre mere, så kontakt vores kundeservice på tlf. 82 30 30 40.

Åbningstider: Man - fre: 8.00 - 16.00