Ännu grönare

Hållbarhet hos Wellvita

Naturen har stor betydelse för Wellvita. Det är här vi får ingredienserna till många av våra produkter, och det är också här vi hittar vår inspiration. Men vi vill gärna bli ännu grönare.

Därför har vi startat en process där vi successivt ska minska vårt klimatavtryck fram till 2024. Målet är bättre energioptimering, mindre förpackningar och mer miljövänligt material. Vi kommer att omsätta ord till handling - men resan har bara börjat!

Du kan följa våra initiativ här på denna sida.

Så minskar vi vårt klimatavtryck

Varje år skickar vi ut över 600 000 paket till våra kunder. Med så många försändelser klarar vi oss inte utan förpackningar – men vi kan göra vårt bästa för att skydda miljön. Inte bara i förhållande till de material vi använder, utan också i samband med vår produktion.
Mycket är redan på gång, och mer är på väg!

Företagets sociala ansvar (CSR)

För oss handlar hållbarhet om att ta ansvar – för samhället, för miljön och för människorna omkring oss. Vår nya miljösatsning är en del av en större plan för hur vi kan integrera FN:s mål för hållbar utveckling i vår CSR-strategi.

CSR är en förkortning för 'Corporate Social Responsibility', vilket kan översättas till socialt ansvar. Rapporten är på engelska och ger en översikt över våra pågående och kommande initiativ inom CRS-området.