Så kan du "lura" din lever

Hjälp din mage att smälta fet mat

"Lura" levern. Det låter kanske som önsketänkande, men det går faktiskt att göra. Knepet är att sätta igång produktionen av matsmältningsjuicer i levern, så fettet från maten inte behöver stå i kö för att brytas ner. Det kan nämligen orsaka obehag i magen.

Med extrakt av fänkålsfrön, kamomillblomma och pepparmynta i Macoform Plus kan du främja produktionen av matsmältningsjuicer, öka matsmältningen och minska uppblåsthet. Ta en tablett en timme innan dagens största måltid – då får din lever "en avisering om att dra på sig arbetskläderna" lite snabbare.

Kombinationen av fänkålsfrön, kamomillblomma och pepparmynta kan motverka obehag till följd av en övermätt och uppblåst mage. Kamomillblomman främjar fettsmältning, viktminskning och hjälper mot uppblåsthet.

Fet mat, lever och matsmältning

När din tallrik är tom och du börjar duka av middagsbordet, har matens resa genom matsmältningssystemet redan börjat. Många tror att det mest har med mage och tarmar att göra, men levern är minst lika viktig. Eftersom det är levern som ansvarar för att bearbeta fetterna från vår mat.

Man kan säga, att levern fungerar som en sorts "sorteringscentral" som tar hand om allt från att bryta ner slaggprodukter till att filtrera blod. Men för oss som älskar att fira storhelger med överdådiga middagar och diverse delikatesser är nog leverns gallproduktion det mest intressanta.

Galla är benämningen på matsmältningssaften som ser till att vi kan bryta ner fett i levern och ta upp det i tarmen. Även om fett har ett dåligt rykte är det ett viktigt energigivande näringsämne. Kroppen behöver det. Vi ska bara inte ha för mycket av de mättade fetterna som finns i bl.a. rött kött och feta såser. Med andra ord: All mat vi gärna äter under våra storhelger.

5 tips för en bra matsmältning

Ja eller nej till fet mat?

Äter du hälsosam kost varje dag kan du nog komma undan med att "synda" lite under speciella helger. Men det är inte helt utan konsekvenser. Många kan känna av det i magen i dagar – ibland veckor – efter dessa tillfällen. Luften hopar sig och det bullrar i magen. Därför är det värt att stödja din matsmältning genom att äta mycket frukt, grönsaker och fullkorn – även under storhelger och semestertider.

Men är det realistiskt? För vissa kanske, men de flesta av oss har nog lite svårt att behålla våra goda vanor under dessa helger. Vilket är helt naturligt.

Är det ett problem du känner igen? I så fall kan du börja med att sätta upp realistiska mål. Istället för att planera att enbart hålla dig till "nyttigheter" och avstå från alla delikatesser under en storhelg, kanske du i stället kan äta lite grönt varje dag – Dessutom kan du komplettera din kost med extrakt av fänkålsfrön, kamomillblomma och pepparmynta i Macoform Plus. Då gör du matsmältningsarbetet lite lättare.

Prova Macoform Plus för halva priset

Macoform Plus innehåller extrakt av fänkålsfrön, kamomillblomma och pepparmynta.  Kombinationen kan motverka obehag till följd av en övermätt och uppblåst mage. Kamomillblomman främjar fettsmältning, viktminskning och hjälper mot uppblåsthet.