Så kan du "lura" din lever

Hjälp din mage att smälta fet mat

"Lura" levern. Det låter kanske som önsketänkande, men det går faktiskt att göra. Knepet är att sätta igång produktionen av matsmältningsjuicer i levern, så fettet från maten inte behöver stå i kö för att brytas ner. Det kan nämligen orsaka obehag i magen.

Med den koncentrerade kronärtskockan i Macoform kan du främja produktionen av matsmältningsjuicer, öka matsmältningen och minska uppblåsthet. Ta en tablett en timme innan dagens största måltid – då får din lever "en avisering om att dra på sig arbetskläderna" lite snabbare.

Kronärtskocka stöder leverns avgiftande funktion, minskar uppblåsthet och gasbildning och kan främja viktminskning. Innehåller även extrakt från maskros som bidrar till en sund mage i balans.

Fet mat, lever och matsmältning

När din tallrik är tom och du börjar duka av middagsbordet är matens resa genom matsmältningssystemet redan igång. Många tror att det mest har med mage och tarmar att göra, men levern är minst lika viktig. Eftersom det är den som ansvarar för att bearbeta fetterna från vår mat.

Man kan säga, att levern fungerar som en "sorteringscentral" som tar hand om allt från att bryta ner slaggprodukter, till att filtrera blod. Men för oss som älskar julmat och nyårsdelikatesser är nog leverns gallproduktion det mest intressanta.

Galla är benämningen på matsmältningssaften som ser till att vi kan bryta ner fett i levern och ta upp det i tarmen. Även om fett har ett dåligt rykte är det ett viktigt energigivande näringsämne. Kroppen behöver det. Vi ska bara inte ha för mycket av de mättade fetterna som finns i bl.a. rött kött och feta såser. Med andra ord: All mat vi gärna äter under julhelgen

5 vanor för en bra matsmältning

Ja eller nej till fet mat?

Äter du hälsosam kost varje dag kan du nog komma undan med att "synda" lite under julhelgen. Men det är inte helt utan konsekvenser. Många känner av det i magen i dagar – och ibland veckor – efter jul. Luften hopar sig och det bullrar i magen. Därför är det värt att stödja din matsmältning genom att äta mycket frukt, grönsaker och fullkorn – även under julen.

Men är det realistiskt? För vissa kanske, men de flesta av oss har nog lite svårt att behålla de goda vanorna under julen. Vilket är helt naturligt.

Är detta ett problem du känner igen? I så fall kan du börja med att sätta upp realistiska mål. Istället för att planera en december med "super food" kanske du i stället borde äta lite grönt varje dag – och dessutom komplettera din kost med den koncentrerade kronärtskockan i Macoform. Då gör du matsmältningsarbetet lite lättare.

Prova Macoform för halva priset

Macoform är bl.a. baserad på extrakt från kronärtskocksplantan, som kan stödja leverns avgiftande funktion. Kronärtskocka minskar uppblåsthet, gasbildning och kan främja även viktminskning. Innehåller också extrakt från maskros som bidrar till en sund mage i balans.